Jos

12 martie 2014

Știați că...

Știați că...


  • ✅ Antilopele regale din Africa măsoară 30 cm înălţime şi cântăresc 2.5 kg, deci mai puţin decât broasca africană Goliat care ajunge la 3.1 kg.
  • ✅ Gheparzii pot să fugă cu o viteză maximă de 110 km/h şi sunt cele mai rapide animale din lume, dar nu pot să menţină mult timp viteza, aşa că îşi pândesc prada chiar şi 3 ore înainte de a începe să o urmărească.
  • ✅ Câinii de preerie nu sunt câini ci rozătoare. Ei îşi iau numele de la lătrăturile pe care le scot. Când se întâlnesc doi câini de prerie, îşi ating adesea nasurile sau se "sărută“ în chip de salut. Câinii de prerie ridică mormane de pământ în jurul intrărilor în vizuină. Acestea opresc apa să intre şi să inunde vizuina. Adulţii fac de pază pe rând. Dacă apare o primejdie, ei fluieră şi întreaga familie intră în pământ.
  • ✅ Urşii polari trăiesc în Arctica. Sunt cei mai mari urşi din lume, au aproape de două ori înălţimea unui om şi sunt de 10 ori mai grei decât acesta. La naştere, puii sunt atât de mici, încât mama lor îi poate ascunde între degetele labei din faţă. Într-un an sunt tot atât de mari cât un om.